Aardappel gehaktrol

Aardappel gehaktrol

Vandaag heb ik een leuk receptje uitgeprobeerd, er een eigen draai aan gegeven en ben happy met het resultaat! Ik zal dit receptje van de aardappel gehaktrol dan ook met jullie delen! Btw het recept komt van Tasty, er komen daar echt leuke gerechten langs die ik zo nu en dan ook uitprobeer.

Benodigdheden voor 1 grote ovenplaat:

  • 6 kruimige aardappelen (het kan zijn dat je nog 1 á 2 aardappelen extra nodig heb)
  • 1 ui
  • 1 tomaat, ontveld en kleingesneden
  • 1 zak Italiaanse groente (400 gr)
  • 500 gr gehakt
  • 1 pakje AH basis tomatensaus
  • Geraspte kaas (bv. mozzarella of Parmezaanse kaas)
  • Zout en peper
  • 1 thl komijn
  • 1 thl paprikapoeder
  • Gehaktkruiden
  • Olie om in te bakken

Bereidingswijze:

Neem de plaat van je oven (die je standaard in je oven heb zitten), zet daar een bakpapier op en bestrooi het met geraspte kaas of Parmezaanse kaas naar keus. Snijd de aardappelen in plakjes. Leg er de aardappelplakjes dakgewijs erop. Bestrooi de aardappels met een beetje zout en peper.

Zet het in de oven op 180 graden voor 30 minuten. Maak ondertussen je gehaktmengsel: neem een koekenpan en doe daar een scheutje olie in. Fruit daarin een uitje, voeg het gehakt eraan toe en bak het totdat het gehakt bruin gekleurd is.

Voeg er het tomaatje aan toe samen met een zak Italiaanse groente. Breng op smaak met zout, peper, thl paprikapoeder, thl komijn en gehaktkruiden naar smaak. Laat alles gaar bakken.

Als de plaat met aardappel gegaard is haal je het uit de oven. Besmeer je plaat rijkelijk met tomatensaus . Voeg er het gehakt mengsel aan toe en bestrooi met geraspte kaas of geraspte mozzarella naar wens.

Pak je bakpapier omhoog en trek je aardappelplaat omhoog, je kan dan nu je aardappelplaat gaan rollen. Doe dit samen met de bakpapier en hou de rol stevig terwijl je rolt tot het einde. Tijdens het rollen trek je je bakpapier steeds een stukje weg.

Pak je rol op en zet het in het midden van je schaal, eventueel nog garneren met geraspte kaas en zet het weer in de oven voor ongeveer 15 minuten. Bestrooi dan met fijngesneden koriander/peterselie. Je kan de rol lekker in stukken snijden naar wens en serveren met een salade

Tip: je kan i.p.v tomatensaus ook een mengsel maken met spinaziebladeren. Je bakt je spinaziebladeren in olie, teentje knoflook erbij, zout en peper en laat de spinazie slinken. Zet van het vuur af en voeg er ricotta aan toe. Je besmeert dit mengsel als eerste op de bodem, dan doe je het gehakt erop en draai je een rol.

Tip: Zorg ervoor dat je plakjes aardappels goed over elkaar heen lopen, anders kan het tijdens het rollen losraken. Helft van een aardappelplakje leg je voor de helft over de andere, dan heb je zeker goed resultaat.

Extra info: Voor de tomatensaus gebruik ik de basissaus van de Ah (Italiaanse kruiden). Je kan ook tomatenpassata gebruiken en bestrooien met Italiaanse kruiden.

Eet smakelijk!


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie