Aardappel kaasbroodjes

Aardappel kaasbroodjes

Recept voor aardappel kaasbroodjes.

Ingrediënten:

  • 3 grote aardappels
  • 30 gram gesmolten kaas
  • 250 ml lauwe melk (kan ook meer zijn, beetje bij beetje toevoegen)
  • 1 theelepel zout
  • 14 gram gist
  • 1 eetlepel suiker
  • 500 gram bloem (ongeveer)
  • 50 gram gesmolten boter
  • 200 gram geraspte kaas (garnering)
  • 1 eigeel
  • 2 eetlepel melk

Bereidingswijze:

Voorbereiding: Kook de aardappels een uurtje van te voren en pureer ze.

Doe de gist in een bakje met wat van de melk en de 1 eetlepel suiker. Laat het 10 minuten goed oplossen. Doe de ingerdienten in een bak en kneed het goed tot een zachte massa. Dit deeg kan plakkerig zijn en plakt enorm aan je handen, is niet erg dat maakt het lekker luchtig. Laat het deeg nu in een warme plek rijzen voor 1 uur ongveer. Als ze gerijst zijn maak je daar ronde broodjes van. Laat het 30 minten nog eens weer rijzen, na die 30 minuten smeer je ze met eigeel die ik samen meng met 2 eetlepels melk. Dan de geraspte kaas op strooien en dan doe je de broodjes in de oven op 170 a 180 graden tot ze goudbruin zijn. Besaha we raha


1 reactie

  1. happybudgetcooking geplaatst op december 1, 2015 Beantwoorden
    Zien er super lekker uit! Hmm!

Geef een reactie