Aardappelkoekjes met makreel

Aardappelkoekjes met makreel

Ingrediënten:

  • 1 kilo aardappelen
  • 1/2 gerookte makreel
  • 1/2 bosje peterselie
  • 3 lente-uitjes
  • 1 el sambal
  • zout en peper
  • 2 eieren
  • bloem
  • paneermeel

Bereidingswijze:

Breng een pan met water en wat zout aan de kook. Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes en kook ze gaar. Giet de aardappelen af en maak er een puree van. Pluk de makreel, snijd de lente-uitjes in fijne reepjes en hak de peterselie fijn. Meng de aardappelpuree, makreel, lente-ui, peterselie goed met elkaar en breng op smaak met sambal, zout en peper.

Vorm er (een beetje platte) koekjes van en leg ze op een bord neer. Wentel dan de aardappel-makreelkoekjes eerst door de bloem, dan door de losgeklopte eieren en vervolgens door het paneermeel. Verhit wat zonnebloemolie in een ruime koekenpan en bak de koekjes in 3 á 4 minuten goudbruin en gaar. Keer halverwege.

Serveer met een fris sausje.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie