Aardappel-mozzarella cheeseballs

Aardappel-mozzarella cheeseballs

Deze aardappel mozzarella cheeseballs zijn lekker krokant van buiten en zacht van binnen. Als je kids hebt zijn ze in no time op…echt een aanrader dus. Je kan ze trouwens vullen met gehakt of met tonijn, het is maar wat je lekker vindt.

Ingrediënten:

  • 550 gram aardappels
  • 50 gram paneermeel
  • 125 gram mozzarella blokjes
  • 1 ei (maat L)
  • Snufje zout
  • 1 theelepel zwarte peper

Extra:

  • 2 eieren
  • Paneermeel
  • Bloem
  • Snufje zout

Bereidingswijze:

Was en schil de aardappel en snijd ze in stukken. Kook vervolgens de aardappelen in voldoende water gaar. Giet vervolgens de gekookte aardappelen af en laat ze even goed uitstomen. Stamp de aardappels fijn met een aardappelstamper en voeg vervolgens het ei, de paneermeel en zwarte peper toe. Meng het geheel goed samen tot er een mooie aardappelpuree ontstaat. Maak er kleine balletjes van en stop er wat mozzarella in.

Haal het hierna door de geklutste eieren, door de bloem en als laatste door het paneermeel. Dek het af en leg de cheeseballs vervolgens afgedekt in de koelkast voor 15 minuten. Verhit wat zonnebloemolie olie in een koekenpan en bak de aardappel-cheesballs op een middelhoog vuur voor ongeveer 5 minuten gaar en goudbruin.

Tip:

  • Je kunt het ook in de vriezer bewaren als je erg haast hebt.

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie