Aardappelballetjes gevuld met gehakt

Aardappelballetjes gevuld met gehakt

Dit is een heel simpel bijgerecht. Je kan met de vulling heel veel variëren. Ook met het gehakt kan je het kruiden en de groenten erin doen die jij lekker vindt. Probeer alleen het gehakt mengsel zo droog mogelijk te houden, anders word het moeilijk rollen met de aardappelpuree.

Ingrediënten:

  • 4 grote aardappelen
  • Rund- of lamsgehakt (je kan hier ook kipgehakt voor gebruiken)
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • Oregano
  • Cayennepeper
  • Zout en peper
  • Paneermeel
  • Ei

Bereidingswijze:

Kook de aardappelen en giet af. Pureer deze heel fijn met wat melk, peper en zout. Zet het dan in de koeling, dan kan je het later makkelijker rollen. Bak het gehakt. Voeg daarbij de heel fijngesneden ui (ik heb hem in de keukenmachine gedaan). Voeg dan de geraspte knoflook erbij.

De paprika heb ik ook door de keukenmachine gedaan, ik wilde het gehaktmengsel zo fijn mogelijk hebben. Kruid je gehakt met oregano, cayennepeper en zout (eventueel kan je natuurlijk de kruiden doen jij lekker vindt). Laat ook dit goed afkoelen.

Neem een bol aardappelpuree en maak daar een bal van. Op je handpalm druk je hem helemaal plat zodat je een ronde cirkel hebt. In het midden doe je een klein beetje van je gehakt. Duw dan de uiteinden weer terug zodat je
een bol heb en rol hem even fijn rond.

Meng wat paneermeel in een bord met een klein beetje meel. In een andere bord doe je de ei met wat water en klutst je die los. Doe de bol eerst door de ei, dan door de paneer, dan weer door de ei en weer door de paneer.

Leg je bollen weer terug in de koelkast en laat ze minimaal 2 uur koud worden. Dit maakt het bakken makkelijker. Bak de ballen op hoog vuur in olie totdat ze goudbruin zijn.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie