Aardappelgehaktschotel

Aardappelgehaktschotel

Recept voor een aardappelgehaktschotel. Voor deze ovenschotel kun je een zakje groente gebruiken, maar ook verse groenten als wortel, prei, courgette en rode ui. Ik heb zelf één zakje groente fijn gemaakt m.b.v. een hakmolen.

Ingrediënten:

  • 4 el olijfolie
  • 500 g rundergehakt
  • 1 ui
  • 6 grote champignons
  • 2 á 3 punt paprika’s
  • 1 zakje groente of verse groenten naar keuze
  • 1 kilo aardappelschijfjes (ongeveer)
  • 330 ml tomaten frito

Kruiden (van alles 1 theelepel):

  • Zwarte peper / zout
  • Gemberpoeder
  • Paprikapoeder
  • Komijn
  • Kurkuma
  • Kaneel
  • Tijm
  • Harissapoeder (optioneel)

Extra:

  • Geraspte kaas

Bereidingswijze:

Pel en snipper de ui fijn, de champignons en punt paprika in plakjes. Snijd al je verse groente. Zet een pan met kokend water op, voeg hier wat zout aan toe en kook hier je aardappelschijfjes in voor 5 á 8 minuten.

Neem een hapjespan of wok en doe hier de olijfolie in. Rul het gehakt met zout en peper. Voeg de ui toe. Voeg nu alle groente (inclusief champignons) toe. Voeg ook de kruiden, tomato frito en een scheutje water toe. Laat dit rustig garen en proef of alles naar smaak is.

Giet het overige water uit de pan met aardappels en laat de aardappels uitlekken in een vergiet. Bedek de bodem van je ovenschaal met aardappelschijfjes. Doe eventueel een beetje zwarte peper, zout en geraspte kaas overheen. Verdeel hierover je vulling tot je de aardappels niet meer ziet. Doe eventueel weer wat geraspte kaas en daarna de aardappelschijfjes.

Eindig met geraspte kaas en eventueel paprika ringetjes. Zet deze aardappelschotel in de oven voor ongeveer 20 á 30 minuten op 190° graden. Succes en eet smakelijk!


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie