Aardappelkroketjes met kip

Aardappelkroketjes met kip

Recept voor aardappelkroketjes met kip. Erg lekker en vrij simpel!

Ingrediënten:

  • Halve kipfilet
  • 3 middelgrote aardappelen
  • 1 uitje
  • Paprika
  • Koriander
  • 1 teentje knoflook
  • Zout en peper
  • Kipkruiden
  • Knoflookpoeder
  • Uipoeder
  • Paprikapoeder (mag gerookt zijn)
  • Cornflakes
  • Bloem
  • 2 eieren + 1 ei om de kroketjes doorheen te halen
  • Sambal (optioneel)

Bereidingswijze:

Schil de aardappelen, snijd deze in stukken en kook deze gaar in water met wat zout. Als ze gaar zijn, giet je ze af en prak je de aardappelen. Snijd de kip in stukken en marineer deze met wat olie en royaal met kipkruiden. Neem een pan en doe daar olie in. Snijd het knoflookteentje fijn en bak deze even kort aan. Voeg dan de kip toe en alle kruiden, en bak de kip goudbruin aan. Voeg nu ook meteen de ui eraan toe en bak deze glazig.

aardappelkroketten-recept

Als de kip gaar is haal je deze eruit en haal je de kip in slierten uit elkaar (kan met behulp van 2 vorken, of met een handmixer of met je handen gewoon). Neem een kom en klop hierin de 2 eieren. Doe er koriander bij die je fijn hebt gesneden en roer er de ui bij die je glazig hebt gebakken. Snijd de paprika in kleine blokjes en voeg het eraan toe. Voeg nu ook de kip en aardappel eraan toe en breng het geheel op smaak met peper, zout, paprikapoeder, uipoeder, knoflookpoeder en wat extra kipkruiden. Doe er nu naar smaak ook sambal of chilipoeder/vlokken bij.

Neem 3 borden. In 1 bord doe je bloem met een snuf zout. In het tweede bord klop je een ei los. In het derde bord doe je de cornflakes (breek deze met je handen eerst even tot kleinere stukjes). Pak dan wat van het mengsel en vorm daar dikkige staafjes van. Rol deze eerst door de bloem, dan door het ei (doe dit met 2 vorken, dat voorkomt een kliederboel) en als laatst door de cornflakes. Werk zo alles af. Leg ze dan voor minimaal een half uur in de koelkast om op te stijven en bak ze dan mooi goudbruin aan. In combinatie met chilisaus zijn deze aardappelkroketten heerlijk!

*Als je tijdens het vormen van de kroketjes merkt dat het mengsel te nat is, voeg dan wat bloem of paneermeel toe aan het mengsel.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie