Aardappelkroketten met gehakt en rijst

Aardappelkroketten met gehakt en rijst

Recept voor aardappelkroketten met gehakt en rijst. Lekker als hapje of bijgerecht!

Ingrediënten:

  • 7 aardappels
  • 2 handjesvol basmatirijst
  • 100 gram gehakt
  • 1 paprika
  • 1 ui
  • 2 wortels
  • 1/2 courgette
  • Chillivlokjes of harissapoeder
  • Nasikruiden
  • Bloem
  • Ei
  • Paneermeel

Bereiding:
Kook de rijst wat langer dan normaal, dat het beetje plakkerig is. Schil de aardappels en snij ze in grove blokken, water in de pan met snufje zout. En de aardappels gaar koken. Stamp ze samen heel goed met een stamper. Snijd de groenten klein en rasp de wortel.

Rul het gehakt in een pannetje met een beetje olie, voeg daarna de groenten en de nasi kruiden eraan toe. Bak voor enkele minuten tot de groentjes gaar zijn (geen water toevoegen!).

aardappelkrokettjes

Ondertussen de aardappels stampen met een stamper, als de aardappels fijn zijn gestampt voeg je de rijst erbij toe. Meng dit even goed. Doe nu de groente met de aardappel/rijstpuree. Zet dit apart zodat het goed kan afkoelen.

Als het afgekoeld is ga je ze vormen. Ik heb ze langwerpig gemaakt je kunt ze uiteraard ook gewoon rond of platte schijven van maken. Als je ze hebt gevormd zet ze dan in de koelkast zodat ze een beetje kunnen opstijven.

aardappelkroketten

Neem de kroketten en haal ze eerst door de bloem, dan door het geklutst eitje en als laatst door het paneermeel. Ik heb gekruide paneermeel gebruikt. Ik heb ze erna weer in de koelkast gezet, je kunt ze ook kort in de vriezer zetten. Afbakken in een koekenpan met flinke scheut olie, zorg wel dat de olie goed warm is!


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie