Aardappeltortilla met groenten

Aardappeltortilla met groenten

Recept voor een rijkgevulde/luxe aardappeltortilla met groenten uit de oven.

Ingrediënten:

  • 5 aardappels
  • Italiaanse kruiden
  • 4 eieren
  • 1 ui
  • 1 paprika
  • 1 tomaat
  • 1/2 courgette
  • 1 blikje mais
  • 1 blikje erwten
  • 1 blikpotje champignons
  • 1/2 bosje koriander
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepeltje peper

Bereidingswijze:

Snij de ui, paprika, tomaat en courgette in grove stukken en doe dit in een koekenpan. Doe er een scheutje zonnebloemolie bij en zet het dan op het vuur. Voeg er dan 1/2 theeglas water aan toe, kruid het geheel dan met de bovengenoemde kruiden. Dek het af voor 10 minuten tot het gaar is.

Als het geheel gaar is voeg je de blikjes mais en erwten eraan toe, doe ze wel eerst in de vergiet zodat alle vocht eruit loopt. Als laatst voeg je de champignons erbij, ook even in een vergiet doen. Zet het vuur uit en laat de pan even staan.

Schil de aardappels en snij deze in kleine blokjes. Bak deze af zoals je frietjes afbakt. Als de blokjes gaar zijn voeg je ze toe aan de groente. Roer dit dan goed om zodat alle vocht even goed opgenomen wordt. Breek de 4 eieren en kluts deze. Roer deze door het geheel heen.

Neem een ronde bakvorm en doe het geheel dan in. Zet de bakvorm in de oven voor 20 minuten op 200 graden. Als je de bakvorm uit de oven haalt zie je dat het geheel gebonden is door het ei. Snij de tortilla in stukken en je kunt het serveren.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie