Aardbeien crumble

Aardbeien crumble

Dit is een heerlijk toetje, omdat die niet zo zwaar valt en met dit warm weer lekker koud is. Je kan voor dit recept alle fruitsoorten gebruiken die jij zelf lekker vindt. Ik heb aardbeien gebruikt. Voor de crumble kun je ook Bastognekoekjes gebruiken, maar die zijn iets groter, dus gebruik dan iets minder.

Voor de crumble:

  • 14 speculooskoekjes
  • 140 gram gesmolten roomboter
  • 100 gram pecannoten (kan je vervangen door extra koek. Pecan geeft wel een lekkerdere smaak en bite)
  • 140 gram meel
  • 60 gram bruine suiker

Voor de vulling:

  • 2 eiwitten
  • 100 gram suiker
  • 1 beker slagroom (250 ml)
  • Sap van een halve citroen
  • 1/2 pakje roomkaas (ca. 120 gram)
  • Aardbeien, in stukjes gesneden

Bereidingswijze:

Maal de koekjes. Als ze fijn zijn doe je de pecan erbij en maal je nog wat verder zodat de pecan nog wel in kleine stukjes blijft (dus niet helemaal fijnmalen). Smelt de boter. Doe de boter bij de gemalen koek/pecan en voeg daarbij de meel en suiker. Doe dit in een voorverwarmde oven (ik gebruik een hete luchtoven) op een bakplaat van 180 graden ca. 20 minuten. Draai af en toe de crumble om. Haal het uit je oven en laat het afkoelen. Met je vork of mes kan je de crumble wat uit elkaar halen.

Mix met een mixer de 2 eiwitten en suiker romig. Voeg dan de slagroom toe en mix verder voor ruim 6 minuten. Doe dan de citroensap en de roomkaas erbij en mix nog even totdat het een massa is geworden. Voeg dan de gesneden aardbeien toe en roer dit met een lepel goed door.

In een kleine vierkante schaal (ca 20 bij 20) doe je wat bakpapier. Daarop leg je de helft van de crumble en druk je die wat aan. Daarboven doe je de aardbeienmengsel en daarbovenop de andere helft van de crumble. Dek dit af met folie en zet de aardbeien crumble minimaal 3 uur in de vriezer.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie