Kersencake met banketbakkersroom van AH

Kersencake met banketbakkersroom van AH

De chocolade-kokoscake van AH maakte ik a eens na. Een tijdje geleden kreeg ik een verzoek van een van mijn volgers, of ik de kersencake met banketbakkersroom van AH kon namaken. Ik had hem nog nooit gezien of gegeten, maar in de AH zag ik deze cake van de week dan eindelijk liggen. Hij zag er mooi zacht uit met kersen en dotjes banketbakkersroom en wat amandelschaafsel. Ik ben er thuis mee aan de slag gegaan en wat een lekkere cake is dit geworden zeg!

Deze combinatie is zo jummie mmm. Ik vind trouwens de combinatie van cake, fruit en banketbakkersroom überhaupt erg lekker. Zoals de perzikcake die ik pas maakte, dat was ook al zo’n topper. Bij deze cake heb ik gekozen voor een combinatie van boter en olie. De boter om het beslag wat stevig te houden zodat niet alles wegzakt en de olie om hem niet te hard te laten worden als je hem in de koelkast bewaart (er zit immers room in). Wel ga ik de volgende keer de banketbakkersroom wat minder diep erin spuiten, want dat zat nu meestal onderin.

Ik heb voor de cake de banketbakkersroom zelf gemaakt (is echt zo gepiept en met de video erbij al helemaal), maar je kunt ook die van Dr. Oetker nemen. Voor de kersen heb ik kleine kersen uit een pot laten indikken met maizena, ook dat is minutenwerk en zoveel lekkerder dan een blik vlaaivulling. Maar ook hier geldt, je kunt ook vlaaivulling nemen. De kersen die ik gebruikte zijn biologisch en van het merk Aarts, deze zijn mooi kleine en niet van die megadingen zoals in de gewone potten.

Vergeet je niet te abonneren op mijn youtubekanaal, dan ben je meteen op de hoogte als er een nieuwe video staat!

Ingrediënten voor een vorm van 28 cm:

  • 125 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 75 gr roomboter op kamertemperatuur
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 3 eieren
  • 200 gram bloem
  • Half zakje bakpoeder (8 gr)
  • 100 ml melk

Voor de banketbakkersroom:

  • 250 ml melk
  • 2 eidooiers
  • 1 zakje vanillesuiker of een half vanillestokje
  • 50 gr suiker
  • 20 gr maizena

Voor de kersen:

  • 1 pot biologische kersen van Aarts (te koop in supermarkt)
  • 1 tl maizena

Verder:

  • 2 el amandelschaafsel

Bereiding:
Maak eerst de banketbakkersroom. Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Doe de melk met het vanillemerg (of de vanillesuiker) in een pan en breng het aan de kook. Laat het even rustig koken zodat de vanillesmaak erin kan trekken. Mix ondertussen de eidooiers met de suiker licht en crèmig. Mix dan de maizena erdoor.

Doe de melk in een maatbeker en schenk dit in een straaltje bij de eidooiers, terwijl je blijft mixen. Als alle melk erbij zit dan doe je het terug in de pan. Breng op laag vuur aan de kook en blijf roeren. Laat het zo’n 3 minuten koken en blijf roeren zodat het niet gaat verbranden of klonteren. Als de room mooi dik en gekookt is, dan giet je het in een schaal. Leg er plastic folie op om af te koelen en laat het zo koud worden in de koelkast.

kersencake-recept

Benieuwd naar de rest? Klik hier voor het volledig recept.


2 reacties

  1. chucky1012 geplaatst op december 24, 2016 Beantwoorden
    Het ziet er zo heerlijk uit ;-) Fijne feestdagen Xoxo
  2. RUTTEN FREDDY geplaatst op mei 27, 2022 Beantwoorden
    ik vond dit recepten zo heerlijk lekker om bij de koffie of bij de grootbezoek tegeven

Geef een reactie