Algerijnse Makrout koekjes

Algerijnse Makrout koekjes

Recept van Algerijnse makrout koekjes. Deze zijn standaard gevuld met dadels. In dit recept worden er dadels gebruikt, maar je kunt ook dadelpasta gebruiken. Ik zou die dan wel eerst 10 minuten laten stomen en vervolgens kaneel, oranjebloesemwater en boter bij doen.

Ingrediënten deeg:

  • 1 kg griesmeel (moyenne)
  • 250 gram gesmolten boter
  • 3 volle eetlepels poedersuiker
  • Mespunt zout
  • Lauw water

Ingrediënten vulling:

  • Dadels
  • 1 eetlepel boter
  • Oranjebloesemwater
  • Kaneel

Extra:

  • Olie om in te frituren
  • Honing

Bereidingswijze:

Doe in een schaal de griesmeel, zout, poedersuiker en gesmolten boter en meng het. Giet er wat water bij en blijf mengen tot je een hele soepele zachte deeg krijgt. Vergeet niet dat water gelijk in griesmeel intrekt, dus je hebt echt een heel zacht deeg. Dus goed mengen en vervolgens het deeg uitrollen tot een lange smalle lap.

Voor de vulling ontpit je de dadels (hoeveelheid naar keuze) en stoom je ze in een stoompan. Daarna prak je het en doe je er de boter, oranjebloesemwater en kaneel erbij. Maak daar lange staven van en leg die op de lengte op het deeg die je hebt uitgerold. Dan snij je er ruitjes uit en versier je het met een mes. Bak de maqrout in hete olie en dompel ze daarna in honing.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie