Anijsbroodjes

Anijsbroodjes

Recept voor zoete anijsbroodjes, oftewel krachel.

Ingrediënten:

  • 500 gr bloem
  • melk (lauw)
  • 1 glas suiker
  • 1 glas olie
  • 2 eieren
  • snufje zout
  • 1.5 theelepel gist
  • sesamzaad
  • anijs
  • eigeel en een beetje melk

Bereidingswijze:

Je doet de bloem in een kom en hier doe je de olie, zout en anijs (nefeh) bij. Vervolgens voeg je hier de 2 opgeklopte eieren aan toe. De suiker voeg je beetje bij beetje toe aan de lauwe melk en roert dit voorzichtig samen.

Wanneer je de melk hebt gemengd met de suiker doe je hier de gist bij en laat je het even oplossen totdat het begint te schuimen en dan giet je het mengsel in de kom en ga je beginnen met het kneden. Het deeg moet een heel soepel deegje worden! Vervolgens dek je het deeg af voor 1 uur en laat je het rijzen. Ik laat het altijd rijzen in een voorverwarmde oven afgedekt met een pedaalemmerzak.

anijsbroodjes-2

Wanneer je deeg goed is gerezen ga je beginnen met het maken van bolletjes. Smeer je handen in met een beetje olie en maak elke keer een bolletje en leg deze op je bakplaat en laat ze dan weer even rusten voor ongeveer 15 minuten. (bolletjes maken zoals je bij msemmen doet)

Na de 15 minuten druk je de bolletjes wat aan en smeer hier wat eigeel en melk op. Als laatste strooi je er wat sesamzaad op en stop je de bakplaat in een voorverwarmde oven op 180 graden. Goed in de gaten houden, want ze gaan best snel.


1 reactie

  1. receptenfreak geplaatst op april 8, 2017 Beantwoorden
    Welke glas gebruik jij?

Geef een reactie