Antilliaanse cashewnotentaart

Antilliaanse cashewnotentaart

Bolo di cashewpete, Antilliaanse cashewnotentaart. Degene die mij kennen weten dat ik niet helemaal Marokkaans ben. Nee, ik ben half Marokkaans, kwart Antilliaanse en kwart Portugees!

Mijn moeder heeft het zo vaak over een heerlijke cashew taart die haar moeder (mijn oma) heerlijk kon maken! Vandaag, terwijl mama de deur uit was, heb ik haar snel verrast door oude herinneringen naar boven te brengen.

De cake was nog best warm, maar jeetje wat hebben wij een hele punt met z’n tweeën op gesmikkeld. Het was serieus overheerlijk! De cake was belachelijk smeuïg en de crème was verrassend lekker. Ik ben totaal niet van de cashew, maar dit was perfect!

Ingrediënten voor je cake:

  • 500 gram bloem
  • 1 el bakpoeder
  • 8 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 450 gr suiker
  • 500 gr boter
  • Snufje zout

Ingrediënten voor je crème:

  • 750 gr cashewnoten ongezouten
  • 1 blik gecondenseerde melk
  • 150 gr suiker
  • 1 zakje vanille suiker
  • Sap van een halve citroen
  • 500 ml water

Bereidingswijze:

Doe de suiker, vanillesuiker en eieren bij elkaar en mix dit even door elkaar. Voeg de boter toe. Mix dit goed door elkaar. Voeg dan de meel, bakpoeder en zout toe en mix het goed glad. Bekleed je bakblik met bakpapier of besmeer het met boter. Giet je beslag erin en zet de bakvorm in een voorverwarmde oven op 175 graden. Prik de cake na 50-60 minuten met een satéprikker om te kijken of het gaar is.

In de tussentijd dat je cake in de oven zit maak je je crème. Doe alle benodigdheden bij elkaar in een blender en mix dit goed. Zet dit in een ruime pan op laag vuur. Dit blijf je roeren (ook de randen spatelen), anders plakt het. Dit wordt dik zoals een crème. Haal dit van het vuur en giet het in een andere bak. Laat dit volledig afkoelen in de koelkast.

Laat je cake volledig afkoelen. Snijd de taart in twee of drie lagen en besmeer elke laag met de crème. Stapel de lagen op elkaar en besmeer de gehele cake met de rest van de crème. Versier naar keuze. De traditionele cashew taart wordt versierd met cashewnoten en gekonfijte kersen. Deze taart is werkelijk waar overheerlijk!

Geniet ervan. Deel gerust je foto’s als je het nagemaakt hebt.


1 reactie

  1. Elkie geplaatst op januari 30, 2021 Beantwoorden
    Hai, volgens mij zie ik laagjes op de foto. Is het de bedoeling dat ik de cake doorsnijd? Eén keer, twee keer? En is er dan genoeg crême voor? Maar misschien zie ik het helemaal verkeerd en zie ik achtergebleven crême door het aansnijden aan als laagjes. Recept ga ik zeker een keer proberen bij een speciale gelegenheid.

Geef een reactie