Appel carameltaart

Appel carameltaart

Eerlijk zeggen, ziet deze taart er lekker uit of wat?? Het is eigenlijk heel simpel hoor ssssst. Een appelcake die is afgewerkt met caramel. Maar lekker is hij zeker!! Ik ben zelf dol op appelgebak, en het is ook nog eens heel handig om je appels op te maken als je die niet kwijt kunt.

Ingrediënten voor een vorm van 20 cm:

  • 3 eieren
  • 125 gr suiker
  • 200 gr bloem
  • 150 gr roomboter (kamertemperatuur)
  • Half zakje bakpoeder
  • 3 appels in stukjes
  • 1 tl kaneel
  • 2 el amandelschaafsel
  • 2 el bebogeen (caramelpasta)

Ingrediënten voor een vorm van 24 cm:

  • 4 eieren
  • 175 gr suiker
  • 250 gr bloem
  • 200 gr roomboter (kamertemperatuur)
  • 1 zakje bakpoeder
  • 4 appels in stukjes
  • 1.5 tl kaneel
  • 3 el amandelschaafsel
  • 2 el bebogeen (caramelpasta)

Bereiding:
Mix de boter met de suiker cremig, mix dan de eieren er een voor een door. Voeg bloem en bakpoeder toe en mix goed tot een dik en stevig beslag (dit hoort zo, anders zakken de appels naar beneden). Snijd de appels in stukjes en meng met de kaneel. Schep in een ingevette springvorm de helft van het beslag. Verdeel daarover de helft van de appelstukjes en druk ze in het beslag. Strijk daarover de andere helft van het beslag en verdeel de andere helft van de appelstukjes erover.

Benieuwd naar de rest? Klik hier voor het volledig recept.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie