Appel msemmen

Appel msemmen

Vandaag heb ik de appel msemmen van Noha-tanger gemaakt, die neem ik zo mee op visite. En avondeten hebben we rijst gehaktballen gegeten van Dina!! is een aanrader en vooral met veel sambal!!

Ingrediënten:

  • 500 g bloem
  • 3 eetlps gesmolten boter
  • 1 theelp verse gist (niet te vol)
  • 1/2 theelp zout
  • 1 theelp bakpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • lauw water, genoeg om een werkbare deeg te krijgen

Vulling:

  • 100 g boter op kamertemperatuur
  • 100 g suiker + kaneel gemengd
  • boter op kamertemperatuur + olie in een kom
  • jam naar smaak
  • 3 appels (geschild, uitgehold en in dikke ringen gesneden met citroensap bedruipen)

Bereidingswijze:

  1. Maak het deeg met de ingrediënten en laat deze 15 minuten bedekt rusten.
  2. Vorm er 12 bolletjes van en smeer ze in met olie. Bedek deze met plastic zodat ze niet uitdrogen.
  3. Leg nou 1 voor 1 de bolletjes uit met de olie/boter. Wees er vooral niet zuinig mee, dus net als gewone msemmen
  4. Zodra je klaar bent begin je weer met de 1ste. Leg die een beetje uit niet te dun en volg de fotos hoe je die moet vormen.
  5. Druk de uiteinden goed in het midden, anders gaan ze open. Vul dat kuiltje met jam.
  6. Laat ze nog 20 minuten gisten. Zodra klaar steek ze in de warme oven op 180 graden.
  7. Als ze half gaar zijn heb ik ze nog met eigeel besmeerd. Doe ze terug in de oven en laat ze verder gaar bakken tot ze een mooie bruine kleur hebben gekregen, ook van de bodem.

1 reactie

  1. Dounia geplaatst op oktober 28, 2015 Beantwoorden
    mmmm lekker als ontbijt.

Geef een reactie