Appel-notentaart

Appel-notentaart

Het recept voor deze appel notentaart is eigenlijk heel makkelijk. Er wordt gebruik gemaakt van een bakvorm van 20 cm.

Ingrediënten voor het deeg:

  • 250 gr meel
  • 100 gr roomboter of gewone boter
  • 1 pakje bakpoeder
  • 50 gr suiker
  • 1 ei

Ingrediënten voor de vulling:

  • 4 appels
  • 3 el suiker
  • 1 el kaneel
  • Gemengde noten
  • Abrikozenjam

Bereidingswijze:

Begin met de meel en boter goed te mixen. Doe het ei en de suiker er rustig bij, meng dit. Voeg als laatste de bakpoeder toe. Schil en snijd de appels in kleine stukjes. Haal ze even door de suiker en kaneel. Bekleed de ingevette bakvorm met het deeg. Vul het met de appelstukjes en bak dit in een oven van 180 graden voor 50 á 60 minuten. Rooster alvast de gemengde noten en doe er 2 eetlepels abrikozenjam erbij. Verspreid dit op de appeltaart en dan smullen maar.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie