Appel-walnotencake

Appel-walnotencake

Appel-walnotencake met een vleugje kaneel. Voor dit recept gebruik ik een longdrink glas, daar gaat 200 ml in.

Ingrediënten:

  • 1.5 glas meel
  • 1 glas olie
  • 1 glas suiker
  • 4 eieren
  • 1 bakpoeder
  • 3 appels
  • Walnoten
  • Kaneel

Bereidingswijze:

Mix eerst suiker met de eieren goed door mekaar heen. Doe dan de overige ingrediënten erbij. Mix als tot een glad beslag. Roer als laatst een handje walnoten bij.

Rasp daarna de 3 appels, doe ze in een kommetje met 1 eetlepel suiker en 1 theelepel kaneel. Vervolgens doe je een handje gehakte walnoten erbij. Roer ze met een lepel goed door mekaar heen. Strooi het daarna gelijkmatig over het beslag heen.

Bak de cake op 175 graden voor ongeveer 45 minuten. Ligt ook een beetje aan je eigen oven. Smeer er dan jam over (smaak die je zelf lekker vindt), honing kan ook. Succes!


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie