Appelcake met rozijnen en amandelen

Appelcake met rozijnen en amandelen

Vandaag had ik breekboontjes gestoofd met tomaat en een uitje gekookte aardappels en gegrilde koteletjes. En heb een appelcake met rozijnen en amandelen gemaakt om mijn appelen op te werken.

Ingrediënten:

  • 3 appels
  • Blonde rozijnen
  • 2 koffielepels kaneel
  • 4 eieren
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 200 gram fijne suiker
  • 150 ml gesmolten boter of zonnebloemolie
  • 150 ml yoghurt naturel
  • 250 gram bloem
  • 1 + 1/3 zakje bakpoeder

Extra:

  • Abrikozenjam
  • Gegrilde amandelschaafsel

Bereidingswijze:

Schil de appels, snijd ze heel fijn en meng ze met de blonde rozijnen en kaneel. Klop de eieren luchtig met de vanillesuiker en fijne suiker. Voeg de boter/olie toe samen met de yoghurt. Klop dit goed en voeg de gezeefde bloem en bakpoeder toe.

Verdeel de appelstukjes en rozijntjes gewoon erbovenop, maar duw ze niet aan. Verwarm de oven voor op 180 graden en bak het gedurende 45 minuten. Als de cake gebakken is besmeer je het met abrikozenconfituur en bestrooi je het met gegrilde amandelen. Smakelijk!


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie