Appelkruimeltaart

Appelkruimeltaart

Recept voor een heerlijke appelkruimeltaart.

Ingrediënten deeg:

  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 150 g kristalsuiker
  • 1 losgeklopt ei
  • 75 g harde boter
  • 1 zakje vanillesuiker
  • beetje citroenrasp
  • snufje zout

Vulling:

  • 800 gr appelen in blokjes
  • 50 gr rozijntjes
  • kaneel en suiker naar smaak

Bereidingswijze:

Alle ingrediënten voor het deeg in een kom doen en met kneedhaken tot een kruimelig deeg draaien. Laat het 15 min in de koelkast rusten. Vet een bakblik in met een doorsnede van 24 cm. Doe hierin 3/4 van je kruimeldeeg en druk het plat op de bodem. Maak een rand van 2 cm. Gebruik je handen of de bolle kant van een lepel. Giet hierop je appelen, je kan ook wat amandelspijs op de bodem verkruimelen of wat abrikozenjam. Geheel naar keuze!! Doe de rest van je kruimeldeeg op de appelen. Bakken op 180 graden gedurende 35 min.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie