Aubergine lasagne met mozzarella

Aubergine lasagne met mozzarella

Een heerlijk recept voor aubergine lasagne met gehakt, groenten en mozzarella.

Ingrediënten:

  • 2 aubergines, in plakken
  • 200 gram gehakt of meer
  • 1 paprika, in blokjes
  • 1 ui, in blokjes
  • 1 heet pepertje, fijngesneden
  • 1/4 courgette, in blokjes
  • 2 knoflook teentjes, geperst
  • 1 pakje Tomato Frito
  • 1 eetlepel shoarma kruiden
  • 1 eetlepel paprikapuree
  • 1 eetlepel uienpoeder
  • 1 koffielepel witte peper
  • 2 koffielepels Italiaanse kruiden
  • Geraspte (mozzarella) kaas
  • 1/2 bouillonblokje
  • Zout

Bereidingswijze:

Bestrooi de plakken aubergines met een beetje zout. Laat ze in een vergiet uitlekken. Dep ze droog en bak ze in een koekenpan met een beetje olie. Na het bakken laat je ze uitlekken op een keukenpapier.

Bak het gehakt rul in een droge koekenpan (geen olie dus). Voeg de ui, paprika en pepertje toe. Daarna de courgette en knoflook en laat dit door garen. Breng het op smaak met de kruiden en laat het nogmaals door garen. Voeg dan de paprikapuree en een hele pak frito (misschien nog een beetje extra) toe.

Bouw de lasagne op. Begin met een laagje saus, dan plakjes aubergine, dan weer saus en zo voort. Bestrooi de schotel met geraspte kaas, geraspte mozarella en wat Italiaanse kruiden. Bak het op 200 graden voor ongeveer 20 minuten.

Lekker met Turkse rijst: bak een handje vol vermicelli in een klont boter tot het goudbruin is. Doe daar een kommetje rijst bij. Doe ook wat peper en een bouillontabletje erbij. Voeg kokend water toe, tot 1 vingerkootje boven de rijst. Laat de rijst droog koken.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie