Auberginerolletjes met mozzarella uit de oven

Auberginerolletjes met mozzarella uit de oven

Vandaag auberginerolletjes met rijst en pizzaatjes van pizzadeeg.

Ingrediënten:

  • 2 aubergines, in lange plakken
  • 300 gram gehakt
  • Kruiden naar smaak
  • 1 pak tomato frito
  • Geraspte kaas
  • Mozzarella
  • Chilivlokken
  • Zout
  • Olie

Bereidingswijze:

Bestrooi de lange plakken aubergine met wat zout en leg het in een vergiet voor een half uurtje. Kruid het gehakt naar smaak en maak er rolletjes van. Leg het in de koelkast tot gebruik. Knijp in een ovenschaal 1 pak tomato frito leeg en doe er wat kruiden erbij. Ik heb zelf wat lahmacun kruiden gebruikt, maar je zou ook Italiaanse kruiden kunnen gebruiken. Even door roeren.

Elke plak aubergine deppen op keukenpapier en bakken in een koekenpan in een scheut olie. Uit laten lekken op keukenpapier en laten afkoelen. Leg op elke aubergineschijf een rolletje gehakt, rol het op en leg het met de naad naar beneden in de saus. Werk ze zo allemaal af. Bestrooi het geheel met geraspte kaas en leg er wat mozzarella plakjes op.

aubergine rolletjes met rijst en gehakt

Ik heb zelf nog wat chilipeper flakes erop gestrooid. Schuif de ovenschaal dan in een voorverwarmde oven van 200 graden voor ongeveer 20 á 30 minuten. Serveer met Turkse rijst. Besa7a o ra7a.


1 reactie

  1. Laura geplaatst op juni 11, 2017 Beantwoorden
    Was lekker en zo gemaakt. Bedankt!

Geef een reactie