Australische Lamingtons

Australische Lamingtons

Deze heerlijk luchtige cakejes met een laagje jam, gehuld in chocolade en dan door kokos gerold zijn een Australische lekkernij. Ze zijn vernoemd naar de vroegere gouverneur van Queensland (provincie in Australie), Lamington. Er zijn veel verhalen over wanneer hij ze als eerste at, maar ze waren in ieder geval speciaal voor hem gemaakt, vandaar de naam! Deze cakejes heb ik nu een aantal keer gemaakt en de combinatie van zachte cake met chocolade en kokos is echt heerlijk! Gauw eens proberen zou ik zeggen!

Ingrediënten:

  • 125 gr bloem
  • 25 gr maizena
  • 1/4 zakje bakpoeder (4 gr)
  • 3 eieren
  • 150 gr suiker
  • 1 vanillesuiker
  • 50 gr gesmolten roomboter

Voor de afwerking:

  • 150 gr pure chocolade
  • 150 gr melkchocolade
  • 150 ml melk
  • 100 gr kokos
  • 3 el jam naar keuze

Bereiding:

Mix de eieren met de suiker en vanillesuiker dik en lichtgeel. Voeg bloem met bakpoeder en de gesmolten boter toe. Mix dit tot een glad en romig beslag. Giet in een ingevette bakvorm van 20 bij 20 cm en bak in een voorverwarmde oven van 175 graden (hetelucht 160) 20-30 minuten. Laat de cake afkoelen en snijd in vierkantjes.

Benieuwd naar de rest? Klik hier voor het volledig recept.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie