Baklava met amandelen en walnoten

Baklava met amandelen en walnoten

Recept van baklava met amandelen en walnoten. Uit dit recept hoor je ongeveer 60 stuks uit te moeten krijgen. De hoeveelheid notenmengsel is voldoende voor 250 gram filodeeg.

Ingrediënten:

  • 1 pak filodeeg (250 gram)
  • 300 gr amandelen
  • 300 gr walnoten
  • 200 gr poedersuiker
  • 4 el oranjebloesemwater (mazhar)
  • 1/2 klp amandelaroma
  • 25 gr boter

Extra:

  • Gesmolten boter
  • Amandelschilfers, gebakken
  • Honing

Bereidingswijze:

Ontvel de amandelen, bak ze en hak ze grof. Rooster de amandelen in de oven op 220 graden voor ongeveer 20 minuten. Hak ze daarna ook grof. Meng de noten met poedersuiker, mazhar, amandelaroma en boter. Dan neem je 3 filodeeg bladen en je besmeert elk blad met een kwast die je in gesmolten boter hebt gedompeld. Leg ze op elkaar en besmeer de bovenste ook. Verspreid hierop (niet teveel) je notenmengsel. Als je begint te rollen moet je elke keer de rol weer wat besmeren met gesmolten boter. Eenmaal je een rol hebt gevormd snijd je deze met een scherp mes in stukken.

Leg de stukken rechtopstaand op een bakplaat bekleedt met bakpapier. Bak dit in de oven op 200 graden gedurende 15 minuten. Neem in de tussentijd een pannetje met wat honing en verdun het met een scheutje mazhar. Leg dit op een zacht vuurtje tot deze vloeibaar wordt. Leg de gebakken baklava in een schaal en giet hierop de honing. Laat de baklava de honing goed opnemen. Leg ze daarna in papieren vormpjes en besmeer met een kwast de bovenste kant nogmaals met honing. Doe hierop wat gebakken amandelschilfers. Succes!


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie