Balconi chocoladecakejes

Balconi chocoladecakejes

Deze cakejes zijn overheerlijk en smaken exact als de bekende Balconi chocoladecakejes, maar dan verser.

Benodigdheden cake:

  • 250 gram choco biscuit mix (deleukstetaartenshop)
  • 3 eieren (L)
  • 55 ml water
  • 2 gestreken eetlepels cacaopoeder

Benodigdheden crème:

  • 200 ml slagroom
  • 4 zakjes vanille suiker
  • Scheut cream cheese extract
  • Scheut witte chocolade extract

Benodigdheden ganache:

  • 2 pure chocoladerepen
  • Beetje slagroom

Extra:

  • 4 blokjes pure chocolade

Bereidingswijze:

Doe voor de cake alles bij elkaar en mix dit tot een dikke crème beslag. Verwarm je oven ondertussen op 175 graden. I.p.v. een taart bakblik heb ik een ovenblik gebruikt. Bedek het met bakpapier en giet je beslag erin. Smeer dit gelijk uit, het is inderdaad dun maar dat hoort. De cake zal zelf iets hoger worden.

Zet dit in je oven voor ongeveer 15 minuten. Het gaart vrij snel dus hou het in de gaten. Laat je cake volledig afkoelen. Snij je cake door midden (zie foto). Haal het uit je bakvorm en zet dit op een plaat met gaten. Als je de ganache straks eroverheen giet dan loopt dit uit naar beneden.

balconi-chocoladecakejes
Mix alle ingrediënten voor de crème tot een smeuïge en stevige mengsel. Besmeer je cake hiermee. Zet de andere cakehelft erop. Snij dan je cake in (ongeveer) 12 stukken. Haal je cake stukken een beetje uit elkaar zodat er ruimte is voor je ganache.

Je ganache mag gewoon dun en waterig zijn. Zeker niet dik. Breek voor de ganache 2 pure chocolade tabletten. Kook een beetje slagroom. Giet dit over de chocolade stukjes en zet het even in de magnetron. Roer en giet dan je ganache per cake erop.

balconi-cakejes-recept

Smelt nu 4 blokjes pure chocolade en decoreer de chocoladecakejes naar wens. Zet dit dan een tijdje in de koelkast. Geniet ervan!


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie