Bami met kip en sperziebonen

Bami met kip en sperziebonen

Vandaag Surinaamse bami met kip, sperziebonen en omelet op het menu.

Benodigdheden voor de bami:

  • Spaghetti
  • 2 uien, in kleine blokjes
  • 1 tomaat, in kleine blokjes
  • 1 tl gemalen kentjour
  • 2 teentjes knoflook, geraspt
  • 1/2 madam janet, klein gesneden
  • Stuk Laos
  • Stuk gember
  • 1 stengel citroengras (sereh)
  • 1 el ketchup
  • 3 scheuten ketjap manis
  • 1 scheut ketjap asin
  • 1 tl Aji no moto
  • 4 Maggi blokjes
  • Zout en peper
  • Selderij

Benodigdheden voor de kip:

  • 2 kippenbouten, in stukjes
  • 1 ui, in blokjes
  • 2 teentjes knoflook
  • Halve rode paprika, geraspt
  • 1 tl tomatenpuree
  • 3 el ketjap manis
  • 1 tl ketjap asin
  • Zout en 1 tl peper
  • 1 tl Massala
  • Stukje gember
  • Stukje laos
  • 1 stengel sereh
  • 1 tl kentjour
  • 1/3 madam janet
  • 500 ml water

Benodigdheden voor de sperziebonen:

  • Sperziebonen
  • 1 ui
  • 1 lente-ui, in slierten
  • Zout en peper
  • Knoflookpoeder
  • Kentjour
  • Gemberpoeder
  • Scheutje ketjap manis
  • Madam janet (Als je het een beetje pittig wilt)

Bereidingswijze:

Breng alle ingrediënten voor de kip aan de kook tot het gaar is en er een dikke saus ontstaat. Kook de spaghetti met wat zout volgens de verpakking.

Frituur de uitjes in wat zonnebloemolie met de laos, gember en sereh. Doe er dan madam janet en knoflook bij. Frituur het enkele min en die er dan de blokjes tomaat  bij. Voeg dan de maggiblokjes, peper en kentjour bij.

Als laatst doe je er ketjap manis, asin en ketchup bij. Laat dit enkele min sudderen. Neem dan de spaghetti en voeg dit aan het mengsel. Als laatste doe je er wat selderij op.

De sperziebonen snijd je in stukken en kook je beetgaar. Doe ze dan meteen in koud water, zodat ze mooi groen blijven. Snipper een ui in wat zonnebloemolie en bak het glazig. Voeg dan de lente-ui en sperziebonen toe.

Breng op smaak met zout, peper, knoflookpoeder, gember, kentjoer en een scheutje ketjap. Ik heb niet gewogen, vandaar dat ik geen hoeveelheden heb.

Serveer alles op een bord samen met omelet die je in dunne reepjes hebt gesneden.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie