Bananenbrood met pecannoten

Bananenbrood met pecannoten

Overrijpe bananen…..Niet WEGGOOIEN! Er zijn talloze recepten van bananenbrood. Ik deel mijn favoriet met jullie. Dit is een recept met pecannoten. Eventueel ook met walnoten. Het is licht verteerbaar. Voor bij een kopje thee of koffie later op de avond of zoals ik met Shoor. Hij is ook erg makkelijk in te vriezen. Je kan de suiker vervangen door dadels. En boter. Dat zijn gezonde vetten.

Ingrediënten:

  • 150 g zachte boter
  • 100 g kristalsuiker
  • 125 g poedersuiker
  • 4 rijpe bananen
  • 2 eieren
  • 175 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • ½ tl kaneel/koekkruiden
  • ½ tl gemberpoeder
  • mespunt zout
  • 90 g pecannoten

Bereiden:

1. Verwarm de oven voor op 175 ‘ C.

2. Klop de boter licht en romig met de kristal- en poedersuiker.

3. Prak de bananen en roer ze door het botermengsel. Klop de eieren erdoor.

4. Meng de bloem, bakpoeder, kaneel / koekkruiden gemberpoeder met de pecannoten (bewaar er een paar voor de garnering) en meng alles goed door het bananenmengsel.

5. Doe het deeg in een ingevette (ik gebruik bakpapier) cakevorm van 1 liter, strooi de achtergehouden pecannoten erover en bak het brood in het midden van de oven circa 30 minuten (bij mij moest het 20 minuten langer) of tot een prikker die je in het midden steekt er droog uitkomt.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie