Batbot gevuld met gehakt

Batbot gevuld met gehakt

Recept voor Batbot gevuld met gehakt. Je kan eigenlijk elk soort vulling gebruiken die je zelf lekker vindt.

Ingrediënten voor het deeg:

  • 500 gram bloem
  • 50 gram fijne griesmeel
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel suiker
  • 1.5 theelepel gist
  • 400 ml lauw melk

Vulling:

  • Gehaktvlees
  • 1 rode parika
  • 1 groene paprika
  • Een halve courgette
  • 2 uien
  • Koriander
  • Cheddar kaas
  • Chili vlokken
  • Paprika poeder
  • Zwarte peper
  • Zout

Bereidingswijze:

Pak een diepe kom en doe hier de griesmeel en meel in. Doe er vervolgens zout en suiker bij en meng dit met je handen door elkaar. Vervolgens doe je de gist in een klein kommetje met een beetje lauw melk en laat je dit oplossen tot het schuimt. Voeg het dan toe bij de overige ingrediënten. Nu gaan we het deeg kneden: voeg beetje bij beetje het melk toe, zorg ervoor dat het 1 geheel wordt.

Daarna goed doorkneden tot het deeg zacht en soepel wordt. Wanneer je klaar bent besmeer je het deeg met een beetje olie en laat je het ongeveer een uur rusten op een warm plekje. Zorg ervoor dat het deeg bedekt is. In de tussen tijd kan je de vulling klaar maken. Bak eerst het gehaktvlees met de uien. Snij de overige producten fijn en voeg ze erbij. Koriander en de kruiden voeg je als laatst. Wanneer het gaar is doe je de vulling in een vergiet en laat je het dan even rusten.

Nu ga je het deeg verdelen, je kan de batbots zo klein en zo groot maken als je zelf wil. Doe een beetje olie in een kommetje en besmeer de bolletjes deeg. Laat ze dan weer even rusten voor ongeveer 20 minuten. Nu ga je aan de slag met het vullen: pak een bolletje, maak ze met je handen plat tot je een mooi rondje hebt en leg er dan een plakje cheddar kaas op.

Leg dan de vulling erop en nu moet je het deeg ‘inpakken’ door alles naar het midden toe te vouwen en dicht te drukken met je handen. Wanneer je ze ingepakt hebt, druk je ze nog zachtjes wat platter. Dan alleen nog afbakken in een koekenpan, wanneer je ze in de pan neerzet moet je ze nog even plat drukken. Succes!


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie