Batbots met kip

Batbots met kip

Recept voor batbots met kip, oftewel met kip gevulde broodjes op Marokkaanse wijze.

Ingrediënten voor het deeg:

  • 500 gram bloem
  • 7 gram gist
  • 1,5 tl zout
  • 300 ml water (kan meer/minder zijn)

Kipvulling:

  • Beetje koriander, fijngehakt
  • 3 kipfilet, in stukjes
  • 1 ui, in halve ringen
  • Zout
  • Ras el hanout
  • Kurkuma
  • Kipkruiden
  • Scheutje olie
  • Marokkaanse kruiden

Groentes:

  • 2 uitjes, gesnipperd
  • 4 paprika’s (verschillende kleuren)
  • Beetje koriander, fijngehakt
  • Paprikapoeder
  • Ras el hanout
  • Kurkuma
  • Zout

Bereidingswijze:

Doe de bloem, zout, gist in een kom en kneed dit met het water (voeg beetje bij beetje toe). Dek het deeg af en laat het 1 uur rijzen. Doe dan een scheutje olie in een pan. Fruit de uitjes, paprika in blokjes en koriander. Breng op smaak met de kruiden. Laat het vervolgens uitlekken en afkoelen.

Marineer de kip met de ui, koriander en kruiden. Bak dit in een pan met wat olie gaar en laat dit ook afkoelen. De vulling moet goed afgekoeld zijn, anders worden de broodjes plakkerig en komt de vulling er doorheen.

Maak de kip met je handen fijn en meng dit met de groenten. Maak bolletjes van het deeg, druk ze plat en vul ze met de kip/groenten vulling. Bak de batbot broodjes aan beide kanten goudbruin.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie