BBQ chicken pizza met mozzarella

BBQ chicken pizza met mozzarella

Pizza op tafel zetten maar dan een keer net iets anders? Deze BBQ chicken pizza met mozzarella valt bij iedereen in de smaak! Cheesy, sticky en zo lekker!

Ingrediënten voor pizzadeeg (1 plaatpizza):

  • 250 gram bloem, gezeefd
  • Half zakje droge gist (dr. Oetker)
  • 1 eetlepel suiker
  • Snuf zout
  • 150 ml lauwwarm water
  • 2 a 3 eetlepels olijfolie

Pizzatopping:

  • 1 kipfilet, in blokjes en gebakken met een scheut BBQ-saus (ik gebruik Black Jack BBQ-saus van Remia)
  • 1 bakje mini mozzarella’s, door de helft gesneden
  • 1 pakje geraspte kaas voor pizza (te koop bij de AH)
  • BBQ-saus, voor het besmeren van je deeg en als je pizza klaar is

Bereidingswijze:

Meng het bloem met het zout. Doe daarna het gist samen met de suiker in een bakje met een scheut van het lauwwarm water. Roer even goed glad en voeg daarna toe aan je bloemmengsel. Voeg ook de olijfolie toe en het resterende water. Kneed tot een mooie bol. Bestrooi je werkplaats met bloem en kneed het deeg goed door voor ongeveer 10 minuten. Het deeg moet een beetje nat voelen maar niet plakkerig zijn. Dan is je deeg goed en laat je het voor een uur rijzen op een warme plaats. In de tussentijd ga je de topping van je pizza bereiden.

barbecue kip pizza maken

Na een uur is je deeg klaar met rijzen en ga je het uitrollen tot de grootte van je bakplaat (je kan er ook ronde pizza’s mee maken). Eenmaal op maat uitgerold besmeer je het deeg eerst met wat BBQ-saus, daarna voeg je beide kaassoorten toe en als laatste de gebakken BBQ-kip. Bak in de oven op circa 180 graden voor ongeveer 25 minuten. Let op, dit verschilt per sterkte van de oven. Hou dus zelf in de gaten hoelang jouw pizza erin moet. Hierna is je overheerlijk pizza klaar. Drizzel er nog wat BBQ-saus over heen en serveer direct! Besaha!


2 reacties

  1. sisi geplaatst op maart 29, 2016 Beantwoorden
    Bak je de kip van te voren?
    1. Ramadan Recepten geplaatst op maart 29, 2016 Beantwoorden
      Ja, je bakt hem van te voren met een scheut BBQ-saus.

Geef een reactie