Besboussa

Besboussa

Ik had al weken zin in gebak. Vandaag snel snel besboussa gemaakt, was lekker. Ik heb al zoveel recepten uitgeprobeerd en keer op keer mislukken ze, te weinig siroop gebruikt, te veel suiker etc.

HAHAHA één keertje was die echt hard, met hard bedoel ik echt hard! Baksteen gewoon, ‘a3rayen tenghayi yemma zayes’. Moet wel zeggen dat deze aardig in de buurt komt, maar ik ben nog steeds niet tevreden. Volgens mij te veel griesmeel gebruikt dit keer. Ik wil echt die smelt-in-je-mond basbousa kunnen maken!

Bakvorm was 24 cm en ik heb de theeglazen van de Ikea hiervoor gebruikt.

Ingrediënten:

  • 3 eieren
  • 1 glas olie
  • 2 glazen fijne griesmeel
  • 1 glas grove griesmeel
  • 1/4 glas suiker
  • 250 gr Griekse/naturel yoghurt
  • 1 zakje vanille suiker
  • 2 zakjes bakpoeder
  • Rasp van 1 citroen

Siroop:

  • 2 glazen suiker
  • 1/4 glas water (kan iets meer zijn)
  • Sap van een halve citroen

Bereidingswijze besboussa:

1. Meng alle ingredienten samen (behalve die van de siroop).
2. Besmeer je bakblik met boter en bestrooi met griesmeel.
3. Giet het beslag in de bakvorm en zet deze in een voorverwarmde oven op 180°. Laat het 30 á 35 minuten bakken tot het goudbruin is geworden.
4. Doe alle ingrediënten voor de siroop in een kookpot en zet het op een zacht vuurtje. Warm al roerend op. Let erop dat de siroop niet kookt.
5. Giet de siroop over de basboussa en laat het intrekken.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie