Bootjes gevuld met pinda’s en chocolade

Bootjes gevuld met pinda’s en chocolade

Koekjes in bootjesvorm gevuld met pinda’s en chocolade, ze zijn makkelijk te maken en smaken naar Snickers. Die koekvormpjes voor bootjes en cornetto’s heb ik in Marokko gekocht. Ik koop al mijn bakspullen altijd in Marokko, omdat ze daar een stuk goedkoper zijn. Ik denk dat je ze hier ook wel kunt verkrijgen op de zwarte markt in Beverwijk of op Rue de Brabant in Brussel.

Ingrediënten voor ongeveer 50 stuks:

  • 200 gr bloem
  • 100 gr boter
  • 30 gr poedersuiker
  • Snufje zout
  • 1 eigeel
  • 3-4 el water

Vulling:

  • Ongezouten pinda’s
  • Melkchocolade, gesmolten
  • Witte chocolade, gesmolten

Bereiding:
Meng voor het deeg de bloem, boter, poedersuiker, zout en eigeel. Voeg water toe tot je een mooi glad deeg kunt maken. Leg dit afgedekt in de koelkast om te rusten. Neem de bootjesvormpjes en bedek ze met het deeg. Niet te dik, er moet een holte overblijven voor de vulling!

oumyassine-chocoladebootjes-koekjes

Prik het deeg in met een vork en bak de bootjes op 175 graden voor 10 minuten. Meng de pinda’s met de melkchocolade en vul de bootjes. Als ze zijn gestold versier je ze verder met witte chocolade.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie