Bossche bollen

Bossche bollen

Fresh made bossche bollen, glazuur van pure chocolade. Onderaan wordt het techniek tableren genoemd, namelijk best ingewikkeld. Voor degene die het moeilijk vindt, die gebruikt alleen een zeef en thats it. Uit dit recept krijg je ongeveer 10 Bossche bollen.

Ingrediënten soezenbeslag:

  • 100 ml water
  • 100 ml melk
  • 100 g boter
  • 1 snufje zout
  • 100 g bloem
  • 4 eieren

Vulling:

  • 350 ml slagroom
  • 35 g suiker

Glazuur:

  • 90 g water
  • 225 g suiker
  • 190 g chocolade

Bereidingswijze soezen:

Verwarm de oven voor op 210 ºC. Breng in een pan water, melk, boter en zout aan de kook. Roer de bloem erdoor en gaar de bloem circa 5 minuten. Haal de pan van het vuur en roer er een voor een de eieren door. Schep het beslag in een spuitzak met glad spuitmondje. Spuit op een met bakpapier beklede bakplaat grote doppen en bak de soezen in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.

10308074_1074409855909912_493737426132638031_n

Bereidingswijze vulling:

Klop de slagroom met suiker stijf en schep de slagroom in een spuitzak met glad spuitmondje. Maak een gaatje aan de onderkant van de soezen en spuit de slagroom erin. Doop de soezen in het glazuur en laat ze uitharden op een koele plek.

10392374_1074409905909907_6398319986704925405_n

Bereidingswijze glazuur:

Breng in een pan water en suiker aan de kook en voeg de chocolade toe. Kook het glazuur tot 110 °C en zeef de glazuur. Schenk een derde van het glazuur op het aanrecht en wrijf met een paletmes voorzichtig uit tot het glazuur dikker en lichter van kleur wordt. Meng het getableerde glazuur met het glazuur in de pan, roer goed door en herhaal het tableren nog een keer.

10419529_1074409945909903_3061292077515562548_n


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie