Briwat gevuld met amandelen

Briwat gevuld met amandelen

Salam oe3alaykoem dames. Ik wil jullie allemaal een Ramadan Mubarak wensen! Dit is een top recept voor het maken van amandelbriwat. Ze smaken hemels.

Ingrediënten voor 140 stuks:

  • 1 kg amandelen
  • 200 gr poedersuiker
  • 1 glas gesmolten roomboter
  • 3 el oranjebloemswater
  • 1 thl kaneel
  • 2 pakken filodeeg
  • 250 gr gesmolte boter
  • 2 á 3 potten honing

Bereidingswijze:

Doe de amandelen in een pannetje met water en breng ze aan de kook. Laat het 10 minuten pruttelen en giet het dan af. Verwijder vervolgens het velletje en droog de amandelen in een theedoek. Maal ze dan met de suiker fijn in een hakmolen. Voeg de boter, oranjebloesemwater en kaneel toe en meng tot een samenhangend amandelspijs. Maak kleine bolletjes van dit mengsel ‘ter grootte van een olijf’en leg ze apart.

Laat het filodeeg ontdooien en snijd in gelijke repen, bij mij waren ze zo’n 5 cm breed. Bestrijk een lapje deeg met gesmolten boter. Leg een balletje amandel op. Vouw het dan tot een driehoekje vorm.

Bak de brewat op 180 graden aan beidenkanten goudbruin. Dompel ze meteen in honing en laat ze dan uitlekken in een vergiet. Bestrooi de briwat met wat gebakken amandelen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie