Briwat met zalm en spinazie

Briwat met zalm en spinazie

Recept voor briwat met zalm en spinazie.

Ingrediënten:

  • 1 pak filodeeg
  • 2 doosjes diepvriesspinazie (fijngehakte versie)
  • 2 teentjes knoflook, geraspt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 blik Turkse kaas
  • 200 gram zalm
  • Citroensap
  • Gesmolten boter
  • Zwarte peper

Bereidingswijze:

Neem de inhoud van de spinaziedoosjes en doe deze in een pan. Kook de spinazie bijna gaar. Als de spinazie bijna gaar is voeg je de knoflook samen met 1 eetlepel olijfolie toe. Geen zout, want de kaas is zoutig!

Prak de Turkse kaas met een vork. Neem de spinazie en doe deze even in een vergiet zodat alle vocht eruit kan lopen. Als je dit niet doet, dan wordt je filodeeg nat.

Als de spinazie is uitgelekt doe je deze bij de Turkse kaas. Als laatste snijd je de zalm in blokjes en voeg je die eraan toe.

Roer dit dan rustig om met een lepel. Doe er dan wat citroensap en peper erbij en roer het rustig om. Zet het dan even opzij en pak dan het filodeeg. Snijd ze in lange, gelijke repen en dek het dan af.

Neem 1 vel en leg in de hoek wat vulling en vouw de briwat op. Als je ze allemaal gevouwen hebt smeer je ze in met gesmolten boter. Bak ze dan in de oven op 200 graden tot ze mooi goudbruin zijn.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie