Broccolitaart met pijnboompitten

Broccolitaart met pijnboompitten

Dit is het vandaag voor ons: broccolitaart met pijnboompitten en courgette. Het recept kom van AH.nl.

Ingrediënten voor de quiche:

  • 6 plakken bladerdeeg
  • 150 gram broccoli, in roosjes
  • 1 courgette, in plakjes
  • 50 gram pijnboompitten
  • 100 gram geraspte oude kaas
  • 4 eieren
  • 2 deciliter room
  • 3 eetlepels pesto
  • Zout en peper

Bereidingswijze:

Kook de broccoli en courgette, in ruim kokend water, in ca. 3 minuten beetgaar. Laat het goed uitlekken in een vergiet. Verwarm de oven voor op 200. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin en laat ze op een bord afkoelen. Vet een tartvorm of springvorm in en bekleed het met bladerdeeg.

Prik gaatjes in het deeg en strooi ongeveer 30-35 gram van de kaas over de bodem. Verdeel de courgette en de broccoli over het deeg. Strooi hier weer 30-35 gram van de kaas en de helft van de pijnboompitten over. Klop de eieren los met de room en de pest en voeg naar smaak zout en peper toe.

Schenk het eimengsel over de vulling en bestrijk ook de deegrand met het eimengsel. Strooi de rest van de kaas en pijnboompitten over de vulling. Bak de hartige taart in het midden van de oven in ca. 45 minuten bruin en gaar.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie