Brood met volkoren en gewone meel

Brood met volkoren en gewone meel

Broodjes met volkoren meel en gewone meel.

Ingrediënten:

  • 500 gr volkoren meel
  • 500 gr bloem
  • 15 gr gist
  • 20 gr zout
  • 10 ml olijfolie
  • 640 ml lauwe water

Bereidingswijze:

Droge ingrediënten en de olijfolie mengen dan water erbij goed kneden zon 10 min (deze ook weer met m handen gekneed). Als deeg nog erg plakt dan nog meer bloem erbij doen tot je deeg hebt dat niet meer plakt maar wel zacht is.

10986890_360640857476159_6199519143165770713_n

Daarna bol van maken en in een kom doen en voor 45 min laten rijzen. Daarna je deeg op je werkplek leggen die je hebt bestuif met wat griesmeel. Maak er even gelijke bolletjes van ik heb er 12 uit gekregen en laat ze zon 6 min rusten.

10422362_360640920809486_3151413528127902376_n

Uitdrukken met wat griesmeel en leg ze op een doek die met griesmeel bestrooid is of een dienblad met bakpapier laat ze weer 30 min rijzen tot ze mooi verdubbeld zijn in volume. Oven voorverwarmen op 230 graden en als oven goed warm is maak je met vork gaatjes in je brood en bak ze in 15 min af doe dit ook met de andere broodjes!


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie