Broodje hete kip met cheddar kaas

Broodje hete kip met cheddar kaas

Super simpel én lekker. Hete kip broodjes met gesmolten cheddarkaas, salade/tafelzuur en rode sambal. Hieronder het recept voor broodjes hete kip met gesmolten cheddar kaas.

Benodigdheden:

  • 500 gram kipfilet
  • 1/2 ui in blokjes
  • 1 pak cheddar kaas
  • 5/6 Turkse of Suri broodjes
  • 1 eetlepel tomatenpuree (Eko Plaza)
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 laurierblaadje
  • 1 fijngeperst teentje knoflook
  • 1/2 madam janet (of meer/minder naar smaak)
  • 1/2 el gerookte paprika poeder
  • 1/2 el chili vlokken
  • 2 eetlepels zoete sojasaus
  • 1 stukje Laos-wortel (vers) +/- 2 cm
  • 1/2 el Ras el hanout
  • 1/2 groente bouillonblokje (Zonnatura)
  • 1/2 fijngemalen zwarte peper

Bereidingswijze:

Snij de filet in mooie dunne stukjes. Zet een pan op met olie, laurierblad en Laos. Fruit de fijngesneden uitjes en doe een fijngeperst teentje knoflook erbij. Doe de filet erbij met daarboven op de tomatenpuree en alle kruiden. Goed mengen en bakken tot het filet wit is, dan zet je het vuur helemaal zacht en sluit je de pan af met een deksel. In 15 minuten is het klaar.

Broodjes zijn gewoon van de plaatselijke Turkse bakker. Snijd de broodjes open en beleg het met kaas, doe dan de kipstukjes erop. Plaats het op een broodjesrooster. Serveer het met salade/tafelzuur naar wens en eventueel sambal.

Ik heb zelf sambal gemaakt van rode pepers met beetje zout, stukje knoflook en een theelepel azijn.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie