Broodje merguez

Broodje merguez

Broodje merguez met rauwkost en yoghurt dressing.

Ingrediënten voor de broodjes:

  • 500 gr tarwemeel
  • 1 zakje instant gist
  • 200 ml melk, op kamertemperatuur
  • 1 eetlepel boter
  • 1 theeglas met oortje griesmeel (Moyen)
  • Snufje zout
  • Lauw water
  • 1 ei (om de broodjes te besmeren)

Extra:

  • Merguez worstjes
  • Rauwkost
  • Yoghurt dressing (of iets anders wat jij lekker vindt)

Bereidingswijze:

Kneed alles met de hand of kneedmachine tot een zacht deeg. De hoeveelheid van het water heb ik er niet bijgezet, omdat ik dat op gevoel doe tot ik zie dat het deeg zacht is. Dus blijf lauw water toevoegen tot je een deegbal hebt. Laat het deeg afgedekt met folie en een dekentje/doek voor een half uur rijzen in een warme ruimte.

broodjes-merguez

Maak er allemaal bolletjes van. Je kan zelf kiezen hoe groot de bolletjes moeten worden. Leg de bolletjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Druk ze daar nog even plat tot een mooi rondje en laat ze weer 15 minuten rusten. Dan besmeer je ze met eigeel en bak je ze goudbruin af in de oven op de hoogste stand van je oven. Je kan de broodjes makkelijk invriezen (mocht je dat willen) als ze afgekoeld zijn.

Serveer met gebakken merguez worstjes, rauwkost en een dressing naar keuze.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie