Broodjes met banketbakkersroom

Broodjes met banketbakkersroom

Ik heb vandaag deze broodjes met banketbakkersroom van Dina gemaakt.

Ingrediënten:

  • 2 eieren
  • 20 gram gist
  • 200 ml melk
  • 1 vanillesuiker
  • 50 gram suiker (mag ook meer)
  • 3 eetlepels Bona/margarine
  • 500 gram bloem

Garnering:

  • Banketbakkersroom
  • Abrikozenjam

Bereidingswijze:

Warm de melk eventjes op tot hij lauw is. Meng dan alle ingrediënten (behalve de bloem) voor het deeg met elkaar. Voeg als laatst de bloem erbij en meng nogmaals goed door. Dek het af met een plastic zak voor ongeveer een kwartiertje op een warme plek. Bestrooi bloem op het aanrecht. Pak een deel van het deeg en rol het als een lange lap op het aanrecht. Snijd daaruit rondjes en leg deze dan op een bakplaat met bakpapier neer. Snijd in elk ander rondje wat je erop moet leggen, weer een kleiner rondje uit, zodat je twee op elkaar krijgt met in het midden een gat.

Hieronder een foto om het beter te begrijpen.

bbr broodjes

Maak de banketbakkersroom klaar en doe het in een spuitzak. Vul het middelste gat en ga zo door met alle broodjes tot je alles hebt gehad. Dek het af met bakpapier en laat het zeker 30 á 45 minuten rijzen. Bak het vervolgens in een voorverwarmde oven van 180 graden mooi bruin.

Verwarm intussen de abrikozenjam. Zodra je de broodjes uit de oven haalt smeer je het helemaal in met jam, ook over de bbr. Laat het daarna afkoelen. Je kan ze ook warm eten, als je dat wilt.


1 reactie

  1. veerle geplaatst op mei 4, 2020 Beantwoorden
    Hoi , ze zien er heerlijk uit maar welke bloem gebruik je best ? Groetjes

Geef een reactie