Broodjes met gehakt

Broodjes met gehakt

Recept voor broodjes met gehakt en groenten.

Ingrediënten voor het deeg:

  • 1 kg bloem (ongeveer)
  • 125 ml olie
  • 200 ml melk
  • 200 ml water
  • 1 blokje verse gist
  • 1 volle eetlepel tafelmargarine
  • 1 tl zout
  • 1 ei

Vulling:

  • Gehakt
  • 1 groene paprika, in stukjes
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 2 uitjes, fijngesneden
  • 1 prei, fijngesneden
  • Koriander, fijngesneden
  • Kruiden naar keuze
  • Zout en peper
  • Sambal

Bereidingswijze:

Begin eerst met de vulling zodat het nog kan afkoelen. Doe een beetje olie in de pan en doe daarna gelijk de uitjes, paprika’s en de gesneden prei erbij. Als het beetgaar is doe je het gehakt erbij. Bak dit en breng op smaak met zout, peper, sambal, koriander en kruiden naar keuze. Laat daarna alles uitlekken in een zeef en laat het afkoelen.

Meng alle ingrediënten (behalve de bloem) voor het deeg met elkaar. De bloem doe je als laatste er beetje bij beetje bij. Kneed het deeg goed. Laat het rijzen, zodra je ziet dat het deeg ‘omhoog’ staat dan is het gerezen. Maak van het deeg kleine bolletjes en rol ze daarna uit. Leg er een beetje vulling op, maak het dicht en leg het op een bakplaat met bakpapier.

Zo werk je alle bolletjes af. Besmeer de broodjes met ei en bestrooi ze met sesamzaad. Bak de gehaktbroodjes in een voorverwarmde oven van 200 graden tot ze goudbruin zijn.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie