Broodjes met Turkse kaas en peterselie

Broodjes met Turkse kaas en peterselie

Recept voor broodjes met Turkse kaas en peterselie.

Ingrediënten deeg:

  • 500 gr meel
  • 1 zakje instant gist
  • 200 gr yoghurt
  • 1 eitje
  • 1 eetlepel suiker
  • Lauwe melk (dit heb ik op gevoel gedaan, dus melk toevoegen tot je een zachte deeg hebt)
  • Zout

Ingrediënten vulling:

  • Turkse kaas of feta kaas
  • Bosje peterselie
  • Peper

Extra:

  • Eigeel
  • Sesamzaadjes

Bereiding:

Kneed alle ingrediënten (behalve die van de vulling) tot een zachte deeg die niet meer aan je handen plakt, maar super zacht is. Pak je deegbal en stop het in een pedaalemmerzak en doe het zak dicht. Doe daar weer een doek over en laat het een uurtje rijzen op een niet al te koude plek. Pak de Turkse kaas en brokkel het met je handen klein in een kom. Snij een bosje peterselie fijn (ligt aan de hoeveelheid kaas die je hebt, je kan ook minder peterselie gebruiken als je minder kaas hebt) en voeg het bij de kaas. Als laatste voeg je er wat peper bij. Meng alles met elkaar in de kom en leg het weg.

Als je deeg verdubbeld is dan maak je er allemaal hele kleine bolletjes van ter grootte van een walnoot. Zo krijg je mooie rondje broodjes die precies genoeg zijn voor 1 persoon. Ik gebruik een klein beetje olie op mijn werkblad en dan pak ik een rondje en maak ik hem met mijn handen of met een roller plat. Doe een eetlepel vulling in het midden en maak het platte rondje weer dicht door de uiteindes allemaal naar binnen te werken. Draai hem dan in je hand weer als een bolletje en druk het nog goed dicht. Niet teveel kaasmengsel gebruiken anders loopt het uit je broodjes. Leg het bolletje dan op een bakplaat met bakpapier. Zo werk je ze allemaal af. Besmeer de broodjes met een geklutste eidooier en versier het met wat sesamzaadjes. Bak ze dan goudbruin af op 200 graden in de oven.


3 reacties

  1. Ridvana geplaatst op januari 31, 2019 Beantwoorden
    Hoe lang moet het bakken ?
    1. Ramadan Recepten geplaatst op januari 31, 2019 Beantwoorden
      Dat kan per oven verschillen, bij de een duurt het bv. 15 minuten en bij de ander 25 minuten. Bak de broodjes tot ze gaar en goudbruin zijn.
  2. Dina geplaatst op december 16, 2020 Beantwoorden
    Moet hier geen olie in ? De deed plakt heel erg en een beetje olie in de hand palm doen om te vormen helpt ook niet..

Geef een reactie