Brownie Oreo Cheesecake

Brownie Oreo Cheesecake

Recept voor een heerlijke Brownie Oreo Cheesecake. Ongezouten roomboter kan je in elke supermarkt kopen, het ligt gewoon bij de boter. Roomkaas idem. Je hoeft geen Philadelphia te gebruiken, de goedkopere huismerk volstaat ook.

Benodigdheden:

  • 110 gram ongezouten boter
  • 150 gram suiker
  • 250 gram roomkaas (geen light)
  • 1 pak Oreo koekjes (regular)
  • 150 gram poedersuiker
  • 135 gram meel
  • 65 gram cacao
  • Halve theelepel zout
  • Vanille aroma (optioneel)
  • 2 eieren

Bereidingswijze:

Verwarm je over voor op 170 graden. Beboter een vierkante 20 bij 20 cm bakblik en gebruik bakpapier over je vorm heen, zodat je straks aan je papier de cake eruit kan trekken. Smelt de boter in een pannetje. Doe de suiker
daarbij en roer goed door tot je suiker is opgelost. Laat het daarna ruim 5 minuten afkoelen.

In een kom mix je de roomkaas, poedersuiker en eventueel wat vanille aroma voor circa 1 minuut. In een andere kom zeef je de meel en cacao en doe je er de zout bij.


In een andere kom mix je de eieren, daarbij voeg je de gesmolten boter tot het goed gemixt is. Voeg dan de meel/cacao erbij en de gebroken Oreokoekjes. Doe de helft van dit brownie-mengsel in je bakvorm. Doe
daarop de hele roomkaas mengsel.

Dan heb je nog overgebleven browniemix in je kom. Hiermee drop je met een lepel ruim 8 bolletjes op je bakvorm, maak hier met een mes zigzag bewegingen in. Je krijgt op deze manier een soort van swirls.

Bak dit ruim 30 minuten (check het met een satéstokje). Laat het geheel afkoelen voordat je hem aansnijdt. Ik heb het daarna in de koelkast de hele dag laten afkoelen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie