Cake met perzik uit blik en amandelen

Cake met perzik uit blik en amandelen

Deze cake met perzik uit blik is een beetje flanachtig. Recept heb ik ooit eens gehad van Ceuta (Faws Recepten) en heb het aangepast.

Ingrediënten:

  • 4 eieren
  • 150 gr suiker
  • 150 ml olie
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 200 gr perzikyoghurt
  • perziken uit blik
  • zelfrijzende bloem
  • amandelen

Bereidingswijze:

Klop de eieren samen met de suiker, vanillesuiker en yoghurt. Houd hier een glas van opzij. Doe nu de olie erbij en klop goed op. Voeg dan de zelfrijzende bloem toe. Laat de perziken goed uitlekken en dep ze droog. Giet het beslag in een ingevette bakvorm en leg de halve perziken op het beslag. Strooi er nu wat amandelen overheen. Bak de perzikcake op 160 graden gedurende 45 minuten. Na die 45 minuten giet je de inhoud van het glas dat je apart had gehouden erop. Laat het nog 15 minuten verder bakken.


3 reacties

  1. Samantha geplaatst op januari 24, 2017 Beantwoorden
    Hoeveel zelfrijzende bloem gebruik je?
    1. Aya geplaatst op januari 24, 2017 Beantwoorden
      als er geen hoeveelheid bij staat hoor je dat meestal op gevoel te doen. dus bloem toevoegen tot je een cakebeslag hebt :)
  2. Greta geplaatst op maart 5, 2019 Beantwoorden
    Ik doe er evenveel in als de suiker, zoals gewone CAKE. zit wel nog in de oven

Geef een reactie