Cakerol gevuld met chocoladepudding

Cakerol gevuld met chocoladepudding

Zaterdag had ik gebakken slibtong gemaakt met aardappelschijfjes, charmilla en salade. En een cakerol gevuld met chocoladepudding gebakken.

Ingrediënten voor de cake:

  • 125 gr suiker
  • 4 eieren gescheiden
  • 75 gr bloem
  • 50 gr maizena
  • 1 gr bakpoeder (halve afgestreken theelepel)
  • 2-3 el heet water
  • 1 zakje vanillesuiker

Voor de vulling:

  • 1 pakje puddingpoeder chocolade
  • 500 ml melk

Bereiding:

Klop de eidooiers met het hete water tot een schuimig papje. Voeg dan terwijl je doorklopt de 2/3 van de suiker met het zakje vanillesuiker toe. Klop tot het een crème-achtige massa is. Klop dan de eiwitten bijna stijf en voeg hierna terwijl je blijft kloppen de rest van de suiker toe. Klop het goed stijf. Schep de eiwitten op de eigeelcreme en zeef hierboven de bloem, maizena en bakpoeder. Schep alles goed door elkaar, vooral niet roeren!! Strijk het dan uit over een met bakpapier bekleedde bakplaat (ongeveer 32-45 cm) en laat het 1 cm dik. Zet het in een voorverwarmde oven van 220-225 graden en bak hem ongeveer een kwartier.

Maak ondertussen de pudding zoals op de verpakking staat en laat opstijven. Haal de cake uit de oven en draai hem om op een theedoek. Verwijder de bovenste laag bakpapier. Rol hem op in de theedoek en laat afkoelen. Rol hem dan weer open, bestrijk de cake met de crème en rol hem op. Eventueel kan je hem bestrijken met gesmolten chocolade en bestrooien met gehakte amandelen of gehakte amandelen door de vulling doen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie