Cappuccino cupcakes

Cappuccino cupcakes

Recept voor deze heerlijke Cappuccino cupcakes.

Ingrediënten:

  • 125 gr boter op kamertemperatuur
  • 125 gr basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 125 gr zelfrijzend meel
  • 1/2 zakje vanillesuiker
  • 2 á 3 eetlepels melk
  • 1 zakje cappuccino oploskoffie

Voor de botercrème:

  • 150 gr roomboter
  • 250 gram poedersuiker
  • 3 eetlepels warm water

Bereidingswijze:

Mix de boter glad. Doe de suiker, vanillesuiker, 2 eieren en gezeefde meel erbij. Los 1/2 zakje cappuccino oploskoffie op in de melk (de andere helft heb je nog voor de botercrème nodig). Voeg dit bij de rest van de ingrediënten toe en meng alles goed met elkaar. Doe papieren muffinvormpjes in een muffin bakblik en vul ze voor 2/3 met het beslag. Bak dit af in een voorverwarmde oven van 200 graden voor 15 á 20 minuten.

In de tussentijd kun je de topping voor de cupcakes maken. Los de rest van de cappucino oploskoffie met 3 eetlepels warm water. Klop de boter romig en doe hierbij lepel voor lepel de poedersuiker bij. Voeg de cappuccino toe en klop dit op een hoge snelheid voor 10 minuten tot een gladde crème. Versier hiermee je cupcakes en decoreer naar wens.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie