Carrot Cake met crème fraiche topping

Carrot Cake met crème fraiche topping

Ingrediënten carrot cake:

  • 300 a 350 gr zelfrijzend bakmeel
  • 250 gr roomboter
  • 1 fijngeraspte winterpeen
  • ongeveer 250 gr suiker
  • 4 eieren
  • 1 eetlepel kaneel (ik proef altijd tot t naar mijn smaak is)
  • snufje zout

Ingrediënten topping:

  • 200 ml crème fraîche
  • Klopfix
  • vanillesuiker
  • walnoten

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 170 graden. Klop de eieren goed los en doe er dan de suiker, gesmolten boter, wortelrasp en snuf zout bij. Meng dit en zeef er dan de meel bij. Doe dit in delen en voeg eventueel wat meer bij tot je een goed cakebeslag hebt dat iets dikker is dan normaal.

Mix dit en doe er de kaneel bij. Je kunt er nu ook walnoten bij doen, is ook erg lekker. Leg bakpapier in de bakblik en schep het mengsel erin. Leg het in een voorverwarmde oven en laat het langzaam garen voor ong 45 min.

worteltaart

Klop de creme fraiche los en doe er wat klopfix bij en vanillesuiker naar smaak. Zelf hou ik er van om er niet te veel suiker bij te doen en de topping dus frisjes te houden, aangezien de cake zelf al zoet is. Strooi er wat gehakte walnoten en snijd in blokjes of punten


2 reacties

  1. Laura geplaatst op mei 4, 2016 Beantwoorden
    Hee Tesliem, Wat gek dat er nog geen reacties zijn op dit recept. Ik heb het recept dit weekend gemaakt en er kleine cupcakejes van gemaakt (ongeveer 30 min in de oven). Ik vond het erg lekker met de frisse creme fraiche topping! Wel zou ik de volgende keer iets van bakpoeder toevoegen ofzo dat hij iets luchtiger is, maar ze waren wel lekker van smaak. Bedankt voor het delen. Groetjes Laura
    1. Tesliem geplaatst op juni 19, 2016 Beantwoorden
      Hoi Laura! Wat leuk om te horen dat ze zo in de smaak zijn gevallen. Er zit bakpoeder in het zelfrijzend bakmeer, maar je zou eventueel nog wat extra kunnen toevoegen inderdaad.

Geef een reactie