Carrot cake met pecannoten

Carrot cake met pecannoten

Carrot cake met pecannoten en een frisse laagje roomkaas. Heerlijk en makkelijk. Ik ben benieuwd hoeveel vrienden en volgers dit lekker vinden?

Ingrediënten:

  • 4 eieren
  • 200 gr lichte basterdsuiker
  • 100 gr kristalsuiker
  • 275 ml olie
  • 350 gr geraspte wortels
  • 100 gr gehakte pecannoten
  • 6 gr bakpoeder
  • 9 gr baksoda
  • 5 gr zout
  • 6 gr kaneel
  • 250 gr meel

Topping:

  • 500 gr Monchou
  • 300 ml slagroom
  • 60 gr poedersuiker

Werkwijze:

Klop de eieren samen met de basterd- en kristalsuiker tot een crème. Voeg de olie toe en blijf mixen. Vervolgens zeef je in een aparte kom de meel, kaneel, bakpoeder en baksoda. Voeg dan beetje beetje bij het beslag toe en blijf mixen. Als laatste doe je de geraspte wortels en pecannoten erbij en spatel je die door het beslag.

Besmeer je bakvorm en verdeel het beslag over 2 bakvormen (26 cm). Bak ze gedurende 35 minuten op 180 graden. Je kan het beslag ook in 1 bakvorm gieten en 45 minuten laten bakken.

Voor de topping klop je de monchou los samen met de suiker. In een aparte kom klop je de slagroom stijf. Voeg de slagroom bij de monchou toe en spatel die er zachtjes door heen. Ondertussen zet je de vulling in de koelkast.

Haal de eerste wortelcake uit de oven en plaats de 2e weer terug. Wanneer beide cakes afgekoeld zijn haal je de crème uit de koelkast. Smeer de eerste laag en de randen met crème en doe de 2e erop.

Smeer de carrotcake helemaal uit met crème, zorg ervoor dat er niks te zien is van de cake. Decoreer de taart met een vork en leg er wat pecannoten op. Laat de worteltaart in de koelkast voor 2 uurtjes opstijven en daarna kun je ervan genieten.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie