Carrot cake (worteltaart)

Carrot cake (worteltaart)

Recept voor carrot cake (worteltaart).

Ingrediënten:

  • 150 gram roomboter, gesmolten
  • 1 winterpeen, fijngeraspt
  • 150 gram kristalsuiker
  • snuf zout
  • 2 eieren
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 125 gram rozijnen

Voor de topping:

  • 75 gram roomboter (op kamertemperatuur!)
  • 100 gram mascarpone (op kamertemperatuur!)
  • 100 gr roomkaas
  • 125 gram poedersuiker
  • Vanille stokje

Bereidingswijze:

Meng de boter, suiker en eieren in een kom met elkaar. Voeg dan de zelfrijzend bakmeel en zout toe. Meng dit toe en doe de geraspte winterpeen en rozijnen toe. Bak dit in een voorverwarmde oven tot de cake gaar is.

Maak de topping door alle ingrediënten met elkaar te mixen. Als de cake is afgekoeld, kun je de topping over de cake smeren.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie