Cavatelli met gehakt uit de oven

Cavatelli met gehakt uit de oven

Cavatelli al forno, oftewel cavatelli (met gehakt) uit de oven. Voor dit recept kun je ook een ander pastasoort gebruiken, maar geen te grote soort. Je kan deze pastaovenschotel ook een dag van te voren maken en daarna verwarmen in de micro om even te laten gratineren. Let wel altijd op dat je saus niet te ingedikt is, anders wordt het te droog.

Ingrediënten:

  • 1 pakje cavatelli
  • 300 gram kalfsgehakt
  • 1 brik tomatenpassata
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 brikje kookroom of gewone room
  • 1 bol mozzarella
  • 1 zakje gemalen kaas
  • 1 runder bouillonblokje
  • 1 wortel, heel fijngesneden
  • 1 ajuin, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • Gedroogde Italiaanse kruiden

Bereidingswijze:

Rul je gehakt, voeg er de groenten, tomatenpassata, tomatenpuree, kruiden en 200 ml water aan toe. Laat rustig garen en voeg daarna het brikje room en bouillonblokje aan toe. Gaar je cavatelli’s in water, giet af, meng het met de saus en doe het in een ovenschaal.

Bestrooi flink met de gemalen kaas en verdeel de kleine stukjes mozzarella erover. Gratineer in de oven op 180 graden tot de kaas gesmolten en beetje gebruind is. Dat is ongeveer 20 minuten.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie